NOCLEGI
 
 
Noclegi w naszej bazie
Start
Ustka
Rowy
Dębina
Orzechowo
Poddąbie
Wodnica
Poleć nas znajomym
Lubią nas w social mediach

Logowanie





Nie pamiętam hasła
Inne
Strony o turystyce
Imprezy nad morzem
Agroturystyka
Polecamy kwatery
Wędkarstwo morskie
Żeglarstwo
Administracja
O nas
Szukaj
Napisz do nas
DODAJ SWÓJ OBIEKT
REGULAMIN
Mapa serwisu
Wszystkie ogłoszenia
Strony o turystyce
Wykazy artykułów
Sekcja Noclegi
Sekcja Wędkarstwo Morskie
Sekcja Żeglarstwo
Dorsz gotowany w mleku
Dorsz gotowany w mleku

Produkty :
1 kg świeżych dorszy
2-3 szklanki mleka
4 cebule
łyżka masła
10 ziaren pieprzu
2 listki laurowe
2 gałązki świeżej bazylii lub pietruszki
sól
Wykonanie:
Oczyszczoną rybę umyć; sfiletować i pokrajać na dość duże porcje. Włożyć do garnka, zalać osoloną, zimną wodą i zagotować. Zaraz po zagotowaniu odlać wodę, jeszcze raz zalać zimną wodą, ponownie zagotować i natychmiast wodę odlać. Po drugim zagotowaniu porcje ryby posypać posiekaną cebulą, tłuczonym listkiem laurowym i pieprzem. Jeszcze raz lekko posolić, zalać gorącym mlekiem i ugotować. Miękkie kawałki ryby ułożyć na półmisku, polać topionym masłem i posypać bardzo drobno posiekaną bazylią.

Gotowany w ten sposób dorsz ma delikatny smak i dorównuje bardziej atrakcyjnym rybom.

 
następny artykuł »
 
Top! Top!