NOCLEGI
 
 
Noclegi w naszej bazie
Start
Ustka
Rowy
Dębina
Orzechowo
Poddąbie
Wodnica
Poleć nas znajomym
Lubią nas w social mediach

Logowanie





Nie pamiętam hasła
Inne
Strony o turystyce
Imprezy nad morzem
Agroturystyka
Polecamy kwatery
Wędkarstwo morskie
Żeglarstwo
Administracja
O nas
Szukaj
Napisz do nas
DODAJ SWÓJ OBIEKT
REGULAMIN
Mapa serwisu
Wszystkie ogłoszenia
Strony o turystyce
Gościmy
Wykazy artykułów
Sekcja Noclegi
Sekcja Wędkarstwo Morskie
Sekcja Żeglarstwo
Dorsz egzotyczny
Dorsz egzotyczny
Składniki :
1 duże mango
500 g filetów z dorsza
sól
sok z 1 cytryny
8 listków mięty
20 g masła
1/2 szklanki białego wina
2 łyżki oleju
2 grejpfruty
1 łyżeczka pieprzu
szczypta cayenne  
Wykonanie
Mango obrać, przekroić, wyjąć pestkę (zachować), miąższ pokroić na kawałki. Listki mięty opłukać, osuszyć. Rybę umyć, oprószyć solą, skropić sokiem z cytryny.
Żaroodporną formę wysmarować masłem, ułożyć rybę, dodać pozostałe masło, wino, miętę i pestkę. Rybę piec 40 min w temp. 200°C. Grejpfrut obrać, pokroić w kawałeczki.
Olej rozgrzać, włożyć owoce, lekko przesmażyć, przyprawić pieprzem cayenne i czarnym. Rybę ułożyć na półmisku. Sos z ryby wlać do owoców, doprowadzić do wrzenia, gotować 3-5 min, wyjąć pestkę. Podawać polaną sosem.
 
« poprzedni artykuł   następny artykuł »
 
Top! Top!