NOCLEGI
 
 
Noclegi w naszej bazie
Start
Ustka
Rowy
Dębina
Orzechowo
Poddąbie
Wodnica
Poleć nas znajomym
Lubią nas w social mediach

Logowanie





Nie pamiętam hasła
Inne
Strony o turystyce
Imprezy nad morzem
Agroturystyka
Polecamy kwatery
Wędkarstwo morskie
Żeglarstwo
Administracja
O nas
Szukaj
Napisz do nas
DODAJ SWÓJ OBIEKT
REGULAMIN
Mapa serwisu
Wszystkie ogłoszenia
Strony o turystyce
Wykazy artykułów
Sekcja Noclegi
Sekcja Wędkarstwo Morskie
Sekcja Żeglarstwo
Dorsz duszony z pieczarkami
Dorsz duszony z pieczarkami
 Składniki:
80 dag filetów z dorsza,
4 łyżeczki soku cytrynowego,
2 duże pory,
2 szklanki wody,
20 dag pieczarek,
1 łyżeczka mieszanki suszonych ziół (np. zioła prowansalskie)
sól i pieprz, 
Sposób wykonania
Filety z dorsza natrzeć solą i pieprzem. Do garnka wlać wodę, zagotować, dodać sok z cytryny. Dodać rybę.
Pory umyć, odrzucić zielone części. Części białe pokroić w cienkie plasterki. Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić w paseczki.
Dodać wraz z porami do ryby. Dusić pod przykryciem na bardzo małym ogniu Ok. 15 min. W połowie duszenia dodać zioła.
 
« poprzedni artykuł   następny artykuł »
 
Top! Top!