NOCLEGI
 
 
Noclegi w naszej bazie
Start
Ustka
Rowy
Dębina
Orzechowo
Poddąbie
Wodnica
Poleć nas znajomym
Lubią nas w social mediach

Logowanie





Nie pamiętam hasła
Inne
Strony o turystyce
Imprezy nad morzem
Agroturystyka
Polecamy kwatery
Wędkarstwo morskie
Żeglarstwo
Administracja
O nas
Szukaj
Napisz do nas
DODAJ SWÓJ OBIEKT
REGULAMIN
Mapa serwisu
Wszystkie ogłoszenia
Strony o turystyce
Gościmy
Wykazy artykułów
Sekcja Noclegi
Sekcja Wędkarstwo Morskie
Sekcja Żeglarstwo
Cukinia z dorszem i koperkiem

Cukinia z dorszem i koperkiem

Składniki :
50  dag ryżu
sól, pieprz
50 dag filetów z dorsza
3 łyżki soku z cytryny
3 cukinie
1 cebula
4 dag chudego boczku
7 łyżek oleju
7 dag mąki
300 ml bulionu
15 dag kremówki
4 gałązki kopru
cytryna do dekoracji

Ryż ugotować na sypko. Rybę opłukać, osuszyć, pokroić na 9 kawałków. Skoropić sokiem z cytryny i posypać solą. Cukinie pokroić na plasterki. Cebulę posiekać. Boczek pokroić w paski. Rozgrzać 4 łyżki oleju, podsmażyć boczek. Rybę obtoczyć w mące i usmażyć na złoty kolor. Zarumienić na 2-3 łyżkach oleju cebulę, dodać cukinię. Przyprawi solą i pieprzem. Podlać bulionem i śmietaną, dodać boczek, wymieszać. Gotować jeszcze 2-3 min. Na końcu dodać rybę. Posiekać koper, posypać nim danie. Udekorować cytryną.

 
« poprzedni artykuł   następny artykuł »
 
Top! Top!