NOCLEGI
 
 
Noclegi w naszej bazie
Start
Ustka
Rowy
Dębina
Orzechowo
Poddąbie
Wodnica
Poleć nas znajomym
Lubią nas w social mediach

Logowanie





Nie pamiętam hasła
Inne
Strony o turystyce
Imprezy nad morzem
Agroturystyka
Polecamy kwatery
Wędkarstwo morskie
Żeglarstwo
Administracja
O nas
Szukaj
Napisz do nas
DODAJ SWÓJ OBIEKT
REGULAMIN
Mapa serwisu
Wszystkie ogłoszenia
Strony o turystyce
Gościmy
Wykazy artykułów
Sekcja Noclegi
Sekcja Wędkarstwo Morskie
Sekcja Żeglarstwo
Awokado z nadzieniem z dorsza
Awokado z nadzieniem z dorsza

  Składniki :
-  60 dag filetów z dorsza
-  3 awokado
-  1 szklanka białego wina
-  pęczek dymki
-  2 zielone cytryny
-  3 ząbki czosnku
-  1.5 łyżki wiórków kokosowych
-  tabasco
-  2 łyżki jogurtu naturalnego
-  listek laurowy
-  suszony tymianek w gałązkach
-  kilka ziaren gorczycy i kolendry
-  1 pęczek rzodkiewek

Sposób przyrządzania:
Do garnka wlewamy szklankę wody i wino. Dodajemy przyprawy, przykrywamy i powoli doprowadzamy do wrzenia. Wkładamy pokrojonego w kawałki dorsza i gotujemy w odkrytym garnku przez 10 minut na bardzo małym ogniu.
Rybę wyjmujemy, dokładnie czyścimy z resztek ości i skóry, rozdrabniamy i pozostawiamy do przestygnięcia. Białe części dymki kroimy w drobną kostkę, zielone drobno siekamy.
Awokado przecinamy wzdłuż na pół. Usuwamy pestkę, wyjmujemy miąższ (zachowujemy połówki skórek), rozgniatamy widelcem i mieszamy z wyciśniętym czosnkiem, cebulą, śmietaną, sokiem z 1 cytryny i wiórkami kokosowymi.
Dodajemy delikatnie rybę, sól, pieprz, tabasco, mieszamy. Farszem napełniamy awokado. Podajemy z tostami, przybrane cienkimi plasterkami zielonej cytryny i czerwonymi rzodkiewkami z zielonymi ogonkami.

 
« poprzedni artykuł   następny artykuł »
 
Top! Top!